KIF – Friidrett

Rent idrettslag

PSX 20200808 142355 scaled

Rent Idrettslag – KIF Friidrett har gjennomført og er et «Rent Idrettslag».

Ren utøver  – Alle utøvere som har fylt 15 år og skal delta i konkurranser skal gjennomføre Ren Utøver programmet til Antidoping Norge. Se her for å ta Ren Utøver.

Dopingliste – Her finner du WADAs dopingliste. Dopinglisten er en offisiell internasjonal standar som er en del av «World Anti-Doping Program». Listen oppdateres årlig.

Legemiddelsøk – Antidoping Norge har i samarbeid med Felleskatalogen etablert et legemiddelsøk. Her kan du sjekke om norske legemidler inneholder forbudte stoffer. Det er viktig at du sjekker opp alle former for reseptbelagte midler, ikke-reseptbelagte preparater, salver og kosttilskudd i WADAs dopingliste før du benytter dem!   Når du går på apoteket eller er hos legen, opplys om at du er idrettsutøver. Det er ditt personlige ansvar å sjekk om det står på dopinglisten. Chat med Antidoping Norge her, eller ring 800 50 200.

Medisinsk fritak – Enkelte idrettsutøvere har behov for medisinsk behandling med legemidler som inneholder stoffer på dopinglisten. Det er utarbeidet regler for medisinsk fritak. For å finne ut om du trenger medisinsk fritak og hvordan du søker, se her.