KIF – Friidrett

Husk helseattest for NM-deltakelse

IMG 1423 scaled e1674496685373

Styret i Norges Friidrettsforbund har vedtatt at alle deltakerne i årets Hovedmesterskap skal ha gyldig helseattest. – Det er viktig at alle som planlegger å delta i mesterskapet skaffer seg denne attesten før fristen som er 1. mai, sier medisinsk koordinator i NFIF Maren Stjernen.

Begrunnelsen for innføring av helseattest for å kunne delta i Hovedmesterskapet er at NFIF ønsker å vise i praksis at norsk friidrett setter helse foran prestasjon.

– Det er viktig at både de som vet, de som tror og de som håper å delta i Hovedmesterskapet skaffer seg helseattest innen fristen. Og du trenger ikke vente. Dette bør du ha i orden i god tid før 1. mai. Det er bare å sette i gang prosessen. 

– Vi håper at ingen kommer i den situasjonen at de ikke får delta i mesterskapet fordi papirarbeidet ikke er gjort, sier hun. 

Du finner all informasjon om hvordan du skaffer deg helseattest her.

– Vi vet at noen kanskje tenker at dette fikser jeg når jeg vet at jeg skal delta. Ikke gjør det. Hvis du er på et nivå der du er aktuell for deltakelse i Hovedmesterskapet; ja så bør du uansett investere i en helsesjekk, avslutter hun.